Uslu Biri Olup, Herşeyi Twitter’a Yazmamalıyız

2 dakikalık okunma süresi bulunmaktadır.

Bu başlık sanırım sosyal medya kategorisine daha uygun olurdu ama ben seo için kullanmış oldum. Bildiğiniz gibi Matt Cutts Tanıtım yazısı sistemlerini tespit etmeye başladıklarını söylemişti. Sonrasında ilk hamlesini MyBlogGuest ağı olduğu söylenmese de Ann Smarty’nin açıklamaları bu durumu özetlemişti.

Genelde belli bir siteden tanıtım yazısı aldıysam onu kendi sosyal ağlarımızda da paylaşırım. Bizim hakkımızda xx sitesi yazmış tarzında bir yazı yazarak hakkımızda tanıtım yazısı yazan sitenin link’ini veririm. Doğal olanı bu değil midir zaten? Hatta belki o konuya teşekkür anlamında yorumda yazabilirsin.

Açıkçası Google spam ekibi ücretli linkler konusunda baya kafayı sıyırmış durumda.(Türkiye için geçerli değil henüz.) Özellikle çalışmalarını Avrupa da daha aktif görmek mümkün oluyor. Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Ne zaman Türkiye’ye gelirler o zaman haber siteleri korksunlar.

Konumuzu dağıtmadan devam edelim. Seo çalışmalarında önemli bir  araçtır sosyal medya elbette. Yararlarından biri insanlar orada olması. Bir yazı yazdığımızda sosyal ağlarda paylaşır, insanların RT etmeleri veya paylaşımları like etmeleri paylaşımlarınızı iki kat etki ediyor. Google buraları da takip ediyor çünkü. Aslında bu konuyu açmamın sebebi dün Arda Menteş, Matt Cutts’ın bir tweet’e verdiği cevabı rt etmesi. Bir site sahibi, ücretli bir link satın almış ve bunu Twitter üzerinden teşekkür niyetine yazmış. Matt Cutts’ın verdiği cevap ise gerçekten hoşuma gitti. 🙂

Google Spam ekibinin ücretli bağlantılar konusunda savaş açtığı şu sıralarda böyle bir tweet atmanın ne kadar akıl sağlığı açısından doğru düşünülmeli.

Bu yazıyla birlikte bende tanıtım yazısı hakkında görüşlerimi belirterek yazıma son vereyim. Tanıtım yazısı almadan önce;

1 – Kendi sitenizin kalitesine bir bakın.

2 – Link alacağınız sitenin kalitesine bakın.

3 – Sürekli anahtar kelimenizden  link almayın. (Bu konu hakkında iyi düşünmelisiniz. İçinizden bir siteyi tanıtmak geldi ve bu site için tanıtım yazısı yazdınız diyelim. Sürekli onların anahtar kelimesi için link mi verirsiniz? Ben vermem açıkçası. En altta veririm site adreslerini ulaşmak isteyen ulaşır.(buraya tıklayın, siteye buradan ulaşabilirsiniz, siteye ulaşmak için tıklayın gibi bir çok örnekle link verebilirsiniz.))

4 – Linklendirme çeşitlerini arttırın. (Youtube, pdf backlink gibi gibi)

5 – Sürekli aynı kalitede siteden link almayın.

6 – Haber sitelerinden link almalıyım kafasından kurtulun. Sitesi kaliteli sanıp, link almalıyım bunu da herkes öyle söylüyor diye haber sitelerinden almayın.

7 – En son olarak 10 TL’lik tanıtım yazısı satan sitelerden link almayın. Zahmetine, emeğine yazık. Böyle heba olmuş siteleri inceleyince üzülüyorum.

Bu aralar dikkat edin tanıtım yazısı alırken benden söylemesi. Kaliteli içerikler üretip, insanların organik olarak paylaşması için çalışın. İçeriğiyle övünmeyen bir seo çalışması benim gözümde pek bir önemi olmuyor. He birde Facebook’tan sahte hesaplarla alıp, sayfalarınızı sahte hesaplarla doldurmayın. Sahte hesaplarla dolu facebook sayfasının seo çalışmanızda hiç bir faydası olmayacaktır.

Belki ilerde daha uzun bir yazı yazarım tanıtım yazısı hakkında. Unutmadan uslu biri olup, her şeyi sosyal ağlarda paylaşmayın. Matt Cutts’a selam, hoşçakalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir