Yazımda Search Ads 360(SA360) üzerinden kampanya nasıl oluşturulacağının cevabını aşağıda bulacaksınız.
Hatırlatma: Bu arayüz değişecek hatta yeni arayüz geldi. Yeni arayüz daha çok ads arayüzünün aynısınına denk geliyor.
Not: Universal Analytics Hesabını Google Analytics 4 Geçirme
Bende bulunan hesap ingilizce dili olduğu için bu şekilde devam edeceğim. En basit haliyle anlatımdır.
Kampanya kurma aşamaları sırasıyla aşağıda bulunmaktadır.
Sol menüde bulunan all accounts kısmına tıklıyoruz.
Hemen yanında bulunan engine accounts kısmına tıklıyoruz.
Siyah olarak çizdiğim kısımda accounts’un bulunuyor oraya tıklayın ve kampanya açma kısmına gelmiş oluyorsunuz.
Aynı zamanda bu kısma şuradan da ulaşabilirsiniz. Hesabınızın üst kısmında navigasyon bulunuyor aşağıda görebileceğiniz şekilde.
Yukarıda gördüğünüz navigasyona tıkladıktan sonra accounts kısmınızı seçin ve Apply diyin böylece yine kampanyalar oluşturma kısmına gelmiş olacaksınız.
Kampanya kısmına geldiğinize göre new campaing seçeneği de karşınıza gelmiş olacak oraya tıklayın eğer böyle bir kısım çıkmamışsa kampanya kısmına gelmemişsiniz demektir.
New campaign seçeneğine tıkladıktan sonra ayrı bir pencere açılacakmış gibi düşünmeyin hemen aşağısında kampanya için detayları girme bölümü geliyor.
Kampanya ismi, bütçe, yayına girecek tarih/bitecek tarihi ve bid stratejisinin hangisini kullanacağınızı seçebiliyorsunuz. Burada seçenekte iki kısım bulunuyor. SA360 stratejisi ve Google Ads stratejisi. Burada eğer daha önceki kampanyalarınızda sa360’da oluşturduğunuz bir stratejisi varsa onuda seçebiliyorsunuz yada Google Ads kısmında bulunan stratejileri de seçebiliyorsunuz.
Campaing goal kısmını şimdilik pas geçebilirsiniz veya kendinize uygun conversion goal seçebilirsiniz. Targeting kısmında ise TR seçebilir ve burada %’lik arttırım girebilirsiniz.
Hemen altında languages kısmı gelmekte Turkish ve English olarak seçebilirsiniz.
Network kısmında hepsi seçeneği ve alttaki kısmı seçtiğinizde istediğiniz networkleri seçebilirsiniz. Bid adjustment kısmı bulunuyor Mobile, tablet, desktop kısımları için kampanya açılırken burada yapabilirsiniz.
Bu kısmı olduğu gibi kalabilir yada daha önce kampanyalarınızda yapıyorsanız Template kısmında yapabilirsiniz.
Kampanyanız DSA olarak açacaksınızda aşağıdaki seçeneği seçebilir ve süreci o şekilde devam ettirebilirsiniz. Biz seçmeden devam ediyoruz Save diyebilirsiniz.
Kampanyamızı açtık artık şimdi reklam grubumuzu oluşturabiliriz.
Kampanyamızın içerisine giriyoruz. Ad group kısmına tıkladıktan sonra Reklam grubu ismimiz giriyoruz. Bid strateji kısmında Google Ads olarak seçebilirsiniz.
Target kısmından yine adjustment seçeneğini yapabilirsiniz fakat kampanya düzeyinde yaptığınız için burayı pas geçebilirsiniz.
Yine tracking kısmı geliyor orayı girmek istemezseniz save tıklayabilirsiniz.
Reklam grubumuzu içine girdikten sonra şimdi keywords eklemelerimizi yapabiliriz.
Keywords kısmına girdikten sonra orada eklenecek kelimeleri(positive) kısmına, negatiflenecek olanlar(Negative) kısmına girebilirsiniz.
Positive kısmı seçili geliyor normalde hemen aşağıdasında keywords+ kısmına tıklıyoruz. Aşağıdaki gibi keywords sütununa anahtar kelimelerinizi, match type kısmında ise hangi eşleşme türünü seçmek istiyorsanız onu seçebilirsiniz.
Negative kısmına geldikten sonra + negative keywords butonuna tıklıyorsunuz ve sonrasında keywords ve match type seçiyorsunuz.
Keywords eklemelerimizi yaptığımıza göre textlerimizi ekleyebiliriz.
Ads kısmına geldikten sonra buradan text türünüzü seçebilirsiniz. Responsive search ads seçeneğine tıklayın.
Tıkladıktan sonra ads panelinde ki gibi textlerinizi girebilirsiniz.
Hayırlı olsun kampanyanız kurulmuştur. Google ads hesabınıza giderek kontrollerini gerçekleştirebilirsiniz.